środa, 30 grudnia 2015

Księga urody Lumiry

Księga urody Lumiry - Lumira Tytuł:Księga urody Lumiry
Autor:LUMIRA
Wydawnictwo:Studio Astropsychologia
ISBN:978-83-7377-749-1
Data premiery:11.01.2016
Ilość stron:203
Cena katalogowa:39,30zł
Moja ocena 4/6







               Sprawdzone sposoby rosyjskiej uzdrowicielki na zachowanie piękna,młodości i zdrowia





Sklep w ,którym można zakupić książkę 



 Która z nas nie marzy o idealnym ciele i włosach?Kobiety coraz częściej obserwują idealne zadbane ciała modelek w kolorowych czasopismach,a media zasypują nas informacjami jak być fit,smukłą ,piękną i niezależną .Czasami chęci to nie wszystko.... Nam kobietą brakuje,często czasu i pieniędzy na drogie eliksiry młodości,zabiegi które kosztują fortunę.By zadać o własne ciało ważna jest to przede wszystkim wiedza i umiejętność korzystania z niej.
 Księga urody Lumiry to kolejny wydany poradnik przez tę autorkę.Na prośbę swoich wiernych czytelników stworzyła kolejny przewodnik po swoim ekologicznym świecie.Tym razem Lumira dzieli się z czytelnikami swoimi sprawdzonymi sposobami jak dbać o ciało w zdrowy i ekologiczny sposób.

Autorka jest wyznawczynią zasady:
 

Nie nakładam na swoją skórę i włosy niczego czego nie mogę zjeść !"

A jakie to sposoby, aby wyglądać pięknie i zdrowo?
 Lumira jest zwolenniczkom kosmetyków naturalnych.Wszystkie produkty,które wykorzystuje do pielęgnacji pochodzą z jej ogrodu,natomiast same kosmetyki przygotowuję w swojej własnej kuchni.Przygotowując w taki sposób  kosmetyki mamy pewność,iż zdrowe i nie zawierają żadnych szkodliwych konserwantów,które często źle wpływają na naszą skórę i samopoczucie.
Poradnik jest przepełniony wieloma interesującymi przepisami na domowe kosmetyki,a co najważniejsze są proste i sprawdzone przez Lumire !

  Autorka postarała się również by w książce nie zabrakło ćwiczeń dla ciała"niematerialnego",które również odgrywa w naszym życiu istotne znaczenie.A jeśli połączymy te elementy razem jesteśmy w stanie stworzyć unikatowe kobiece piękno.
   Ten poradnik ukaże Wam,że nie trzeba mieć dużą zasobność portfela, by wyglądać pięknie i zdrowo.Pamiętajcie,że nie jest sztuka wydać dużą sumę pieniędzy na kosmetyki ,lecz wykorzystać to co dała nam natura.Książka może być dla każdej kobiety wielką inspiracją , skarbnicą wiedzy nie tylko, by dopieszczać swoje ciało i duszę,ale również inspiracja jak DOBRZE ŻYĆ.Pamiętajmy każda z nas tworzy własne, wyjątkowe "JA"

Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu Astropsychologia


 

poniedziałek, 28 grudnia 2015

Karty Anielska odpowiedź-dr.Doreen Virtue.Radleigh Valentine

Tytuł:Karty Anielska odpowiedź
Autor:dr.Doreen Virtue.Radleigh Valentine
Wydawnictwo:Studio astropsychologia
ISBN:978-83-7377-732-3
Rok wydania:2015
Ilość stron:książka 103+44 kart
Cena katalogowa:69,60
Moja ocena 6/6






            Anielska odpowiedź na każde pytanie!





Sklep w,którym możecie zakupić karty :)

 

Czasami w naszym życiu przychodzi taki czas, kiedy stoimy na rozstaju dróg.Nie wiemy, w jakim kierunku podążać.Boimy się zacząć nowy etap.Dlaczego? Strach przed nieznanym jest trudny dla każdego człowieka. Stoimy w miejscu nie realizujemy się na płaszczyźnie zawodowej  i uczuciowej.Bywa,że potrzebujemy małego impulsu do zmiany.

dr.Doreen Virtue i Radleigh Valentine stworzyli anielską talie kart tarota wraz z prostym podręcznikiem,który pozwoli nam zrozumieć co anioły mają nam ciekawego do powiedzenia o nas samych.Karty anielskie nie boją się żadnych pytań co sprawia,iż kartą możemy zadać dosłownie każde pytanie.
 

Czy ten partner jest odpowiedni?
Czy praca,którą zaczynam,będzie dla mnie dobra?
Kiedy wyjdę za mąż?
Czy będzie poprawa mojego zdrowia?
 

Karty anielskie to prosto skonstruowana talia, pozwalająca każdemu,kto sięgnie po nie na czytelną i prostą odpowiedź.Anielskie odpowiedzi dodają zmartwionej duszy ukojenie i szanse na lepsze jutro...
Dzięki kartą trudne zbłąkane myśli nabierają pozytywny wymiar.

Anielska odpowiedź to zestaw 44 kart i małego,podręcznego podręcznika,pozwalającego na lepsze zapoznanie się z znaczeniem kart.Bardzo ważną rzeczą, o jakiej warto wspomnieć to przepiękne jedyne w swym rodzaju ilustracje kart.Brzegi kart są pozłacane,a osoba trzymająca je w rękach poczuję się jak prawdziwa wróżka.

 Serdecznie polecam karty tym,którzy chcą poznać odpowiedź na nurtujące pytania.

















Za karty dziękuję wydawnictwu

 

Święta Miłośniczek Czekolady-Carole Matthews


                                                                       


 

 





Tytuł:Święta Miłośniczek Czekolady
Autor:Carole Matthews
Wydawnictwo:HarperCollins
ISBN:978-83-276-1731-6
Rok wydania:2015
Ilość stron:464
Cena katalogowa:36,99 zł
Moja ocena 6/6




Co zrobić,gdy święta już za pasem ?

1.Kupić prezenty pod choinkę
2. Spotkać się z przyjaciółmi
3.Zjeść w ich towarzystwie ulubioną czekoladę



                                                               
           
                                                Czekolada jest dobra na wszystko !
 
Święta święta i po .... ,a przed świętami ?

  
Grudzień jest jednym z magicznych miesięcy w całym roku.Zapach świeżej choinki w domu,pieczenie pierników,kupowanie prezentów dla najbliższych... tak właśnie wygląda przedświąteczny grudzień.A jak wygląda życie miłośniczek czekolady?
 Miłośniczki czekolady to powieść o galimatiasie czterech pięknych kobiety,które w życiu nie mogą narzekać na brak nudy.


    Kim są miłośniczki czekolady ?
 

 Jedna z bohaterek jest właścicielką kawiarenki gdzie serwuję przepyszne słodkości,jej praca staje się bardzo absorbująca co sprawia,że nie ma czasu na życie prywatne, tymczasem sprawy sercowe Lucy mocno się komplikują i pojawia się mężczyzna z przeszłości.Największą przyjemnością Lucy jest pochłanianie w dużej ilości pysznej czekolady.  
Chantal,Autumn i Nadia również nie mogą liczyć na szczęście w miłość.Miłość na jaką czeka każda kobieta.Los bohaterek bywa pokrętny i nieprzewidywalny .... W takich momentach nieodłącznym elementem jest wsparcie przyjaciółek i oczywiście przepyszna czekolada.
 Święta Miłośniczek Czekolady to świąteczna powieść przepełniona ciepłem i zapachem cudownych słodkości,a wplecione w nią losy bohaterek nadają powieści pazur". Najbardziej ujmującym aspektem powieści jest więź emocjonalna bohaterek.Każda z bohaterek ma odmienną osobowość,zainteresowania ale na pewno łączyło ich jedno.Chęć bycia kochaną i szczęśliwą przy boku mężczyzny, któremu oddadzą całe serce przepełnione miłością.Miłością,która będzie czysta i odwzajemniona.
 

Polecam książkę czytelniczką,znajdźcie choć trochę czasu tylko dla siebie i sięgnijcie właśnie po tę pozycję.Czytając poczujecie magię świąt.Polecam serdecznie Angelika.

Upewnijcie się przed lekturą nie macie pod ręką jakieś czekoladowe smakołyki - podczas świąt ich wybór jest ogromny :)

Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu HarperCollins
   

                                                                        Znalezione obrazy dla zapytania HarperCollins

wtorek, 17 listopada 2015

Przywitaj się z królową - Łukasz Walewski

Tytuł:Przywitaj się z królową
Autor: Łukasz Walewski
Wydawnictwo:SQN
Data premiery:  listopad 2015
Ilość stron: 340
Okładka:oprawa twarda
Cena katalogowa:39,90zł
ISBN:978-83-7924-468-3
Moja ocena 5/6












W dzisiejszych faux-pas czasach oznacza gafę niezręczne i nietaktowane zachowanie w towarzystwie.Co raz więcej takich „gaf” zdarza się w świecie dyplomacji, ale również podczas rodzinnych imprez,ceremonii okolicznościowych.Jak zachować się w nietypowych sytuacjach i ustrzec się przed wpadkami,które przytrafiają się wszystkim. 
Przywitaj się z królową to bardzo praktyczny przewodnik w,którym zawarte są niezbędne informację odnośnie savoir vivre.
Dyplomacja to sztuka mówienia komuś „Idź do diabła"w takim sposób, aby już cieszył się na samą myśl o tym,jak przyjemna czeka go podróż,stary dowcip polityczny.
Autor w ciekawy sposób przedstawia jak ważna jest znajomość reguł,które mogą uniknąć niezręcznego faux pasu.Łukasz Walewskiego nie tylko przestawi nam jak faktycznie przedstawić się z królowa,ale również książki nauczymy się:

-jak prawidłowo drukować zaproszenia
-jak bardzo dyskrecja świadczy o klasie człowieka
-odpowiedni stój i powitanie zgodnie z protokołem dyplomatycznym
-jak przygotować dobrą  konferencję prasową


Książka Łukasza Walewskiego jest podparta ciekawostkami z protokołu i mniej i bardziej zabawnymi wpadkami. Przywitaj się z królową jest uniwersalnym poradnikiem savoir vivre. Poradnik jest wydany w twardej oprawie z ciekawymi ilustracjami.A każdy rozdział książki przedstawia inne zagadnienia z protokołu dyplomatycznego. Jeśli chcesz być światowym człowiekiem. Przeczytaj książkę i wciel w swoje życie praktyczne wskazówki! Gorąco polecam przeczytanie tej właśnie książki.A



 Łukasz Walewski (1984)-dziennikarz radiowej Trójki,prowadzi audycję Trzecie oblicze dyplomacji,Trzy strony świata i Europa od kuchni.Absolwent stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Łódzkim.
 


Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu SINE QUA NON

poniedziałek, 2 listopada 2015

Dygot-Jakub Małecki

Tytuł:Dygot
Autor: Jakub Małecki
Wydawnictwo:SQN
Data premiery:  październik  2015
Ilość stron: 312
Okładka:oprawa miękka
Cena katalogowa:36,90zł
ISBN:978-83-7924-438-6
Moja ocena 6/6



Naznaczona wstrząsająca tajemnicą ballada o pięknie i okrucieństwie polskiej prowincji.

   Od dłuższego czasu nie miałam w swoich rękach prawdziwej i wartościowej polskiej literatury do momentu pojawienia się Dygotu. Przyznam się ,że pierwszy raz zetknęłam się z twórczością Jakuba Małeckiego mimo,że w swoim pisarskim dorobku młody pisarz ma już kilka powieści.
  

  Uciekająca przed Armią kobieta rzuca klątwę na Jana Łabendowicza.Żona Jana po pewnym czasie rodzi chłopca,który swoją innością wyróżnia się od pozostałych mieszkańców wsi.Wiktor rodzi się z albinizmem.Nie byłby to problem gdyby niesabotowanie rodziny przez mieszkańców miasteczka. 
  W rodzinie Geldy po rzuceniu klątwy przez cygankę rodzi się Bronkowi córka,która zostaje poparzony w pożarze.
Dygot to połączone rodzinne losy Geldów i Łabendowiczów.
  Jakub Małecki stworzył nam czytelnikom nietuzinkową i wstrząsającą powieść.
Dygot to powieść o nieznanej inności i bojkocie wiejskiej społeczności o trudnej miłości,która nie powinna się wydarzyć.Dykot to powieść o walce z życiem i samym sobą.
 Mimo iż albinizm to choroba polegająca na braku pigmentu w skórze i włosach to nadal albinizmem w niektórych kontynentach świata(w szczególności wschodniej Afryce) jest uważany jest za przekleństwo .Uznaje się, że krew lub części ciała albinosów są mocnymi amuletami co prowadzi do mocnego  prześladowania albinosów.
 Więc dlaczego warto przeczytać, powieść Jakuba Małeckiego?
Pierwszym aspektem, który jest intrygujący i zaciekawi każdego czytelnika to ciekawy zarys głównego bohatera Wiktora, walczącego z własnymi słabościami. Fabuła Dygotu jest realnym odzwierciedleniem albinizmu w latach 1938-1969.Te wszystkie aspekty tworzą jedną niezwykłą całość.
Dygot zachwycił mnie pięknem,które czasami bywa odmienne.Ta pozycja obfituję w ludzkie nieszczęścia i wiejskie przesądy,klątwy będące realne w naszym kraju.W stu procentach mogę Wam polecić tą właśnie powieść. Jedna z ciekawszych polskich powieści wydanych w 2015 roku.Polecam serdecznie A


 Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu

wtorek, 20 października 2015

Tajemny ogień już w księgarniach :)



Tajemny ogień

Nowocześni alchemicy i pradawna klątwa, szaleńczy wyścig z czasem i walka z przeznaczeniem. 
Akcja pędzi jak rollercoaster!


Taylor Montclair (Anglia) 
Pewnego dnia wybuch złości Taylor powoduje, że przedmioty wokół niej zmieniają swoje położenie, a silne emocje zakłócają przepływ elektryczności. Dziewczyna poznaje szokującą prawdę o swoim pochodzeniu. Dowiaduje się, że drzemie w niej tajemny ogień. 

Sacha Winters (Francja) 
Setki lat temu na stosie spłonęła alchemiczka, która rzuciła klątwę na trzynaście pokoleń pierworodnych synów z rodu jej zabójców. Sacha jest trzynasty – za osiem tygodni ma umrzeć. Na świecie jest tylko jedna osoba, która może mu pomóc.

Dzielą ich setki kilometrów, łączy przeznaczenie.
Czy zdążą się odnaleźć, nim Sacha zginie, a świat pochłonie ogień?


Premiera 21 października
 
 
 

poniedziałek, 5 października 2015

Buntownik-Julie Kagawa

                                                                       Tytuł:Buntownik
Autor: Julie Kagawa
Wydawnictwo:HarperCollins
Data premiery:  2015
Ilość stron: 415
Okładka:oprawa miękka
Cena katalogowa:36,99zł
ISBN:978-83-276-1473-5
Moja ocena 4/6



                       Bestsellerowa smocza saga
   
                Samotnie upadną,razem powstaną
      
  W ostatnim czasie księgarnię uginają się od książek fantasy. Wampiry, wilkołaki,czarownice i wszystko, co nadprzyrodzone i cała ta" inność" sprawia,że czytelnik ma duży wybór, jeśli chodzi o książki fantasy.Czy teraz przyszedł czas na inne istoty?

Buntownik to drugi tom pierwszej części "Talonu".Talon był ciekawym wstępem do powieści ,czytelnik mógł zaznajomić się z głównymi bohaterami.O czym tak naprawdę jest  Buntownik ?Od dłuższego czasu Zakon Świętego Jerzego tropi smoki. Walka pomiędzy smokami ,a zakonem jest zagorzała i zawistna.Wiele smoków ginie, lecz nie zawsze...

 Główna bohaterka postanawia podjąć ryzykowne posunięcie w swoim życiu.Ember opuszcza Talon.Te działanie, pociąga za sobą niebezpieczną grę.Ember postanawia uratować pewną osobę,a jeden z bohaterów zostaje skazany na śmierć . Zaczyna się wyścig z czasem. Bohaterowie są ścigani przez zakon i Talon.By uciec przed problemami ,cała trójka zaszywa się w Las Vegas.

Jak potoczą się dalsze losy?Czu uda się wyjść cało z opresyjnej sytuacji?

Czytaj pierwszą część Talon nie do końca byłam usatysfakcjonowana. Buntownik w dobry sposób uzupełnia braki w pierwszej części.W Buntowniku mocniej poznajemy bohaterów ich odczucia i emocję. Fabuła książki jest napisana z różnych stanowisk. Warto również zwrócić uwagę  na pewno na wątek romantyczny, który również tutaj się pojawia.W Buntowniku cały czas się coś dzieje. Autorka nie pozwala czytelnikowi odpocząć zalewa nas co chwilę kolejnymi wątkami z dreszczykiem emocji.Polecam serdecznie Talon, jak i Buntownika. 

Angelika



Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu HarperCollins
 Znalezione obrazy dla zapytania HarperCollins