poniedziałek, 25 września 2017

Grudniowe zapowiedzi Wydawnictwa Kobiecego :)


 PSIEGO NAJLEPSZEGO
Kolejna cudna książka bestsellerowego Camerona, autora kinowego "Był sobie pies". Życie Josha wywraca się do góry nogami gdy pewnego dnia poznaje Lucy – ciężarną suczkę, która szuka domu. Głębokie spojrzenie brązowych oczu pełnych czułości nie pozostawia mu wyboru. Mimo braku doświadczenia i początkowej niechęci Josh decyduje się zająć suczką i jej szczeniętami najlepiej jak potrafi. Poszukując pomocy w schronisku, poznaje kolejną kobietę, która odmieni jego życie – piękną Kerri.



Obraz w treści 2 
ŚWIĄTECZNE MARZENIE
Urokliwa opowieść o spontanicznym uczuciu, które otula dwoje ludzi w świątecznej scenerii. Meg zawsze marzyła o perfekcyjnych świętach i ma plan takie sprawić swojemu małemu synkowi. Co z tego, że na idealnym obrazku brakuje męża? Jednak kiedy kobieta spotyka intrygującego Edda zaczyna czuć potrzebę mężczyzny przy boku w tym wyjątkowym dniu. Problem w tym, że architekt mieszka aż za oceanem… Czy Meg odważy się ruszyć w pogoń za głosem serca? Ciepła i poruszająca opowieść o miłości osadzona w świątecznym klimacie Nowego Jorku, pióra niezrównanej Amandy Prowse

 Obraz w treści 3 

 OŚWIADCZYNY
Romantyczna podróż w czasie z olśniewających balów debiutantek w Londynie na przykryte zimowym puchem ulice współczesnego Manhattanu. Niepoprawna romantyczka Amy nie ma nic do stracenia, kiedy tuż przed Bożym Narodzeniem porzuca ją ukochany i zostaje całkiem sama tysiące kilometrów od rodziny. Odpowiadając na ogłoszenie o osobę do towarzystwa dla tajemniczej starszej pani, nie spodziewa się, że odkryje namiętną historię, która czekała pięćdziesiąt lat, zanim ktoś ją opowie. Wkrótce Amy wyrusza do Nowego Jorku w towarzystwie ekscentrycznej Georgii Hamilton. Dystyngowana dama nie tylko zaczyna udzielać dziewczynie lekcji dobrego stylu, ale odsłania przed nią bolesną historię z przeszłości. Czy miłość to siła tak potężna, aby wzniecić wspomnienia dni, które minęły dawno temu?

Szczypta miłości-Amanda Prowse

Znalezione obrazy dla zapytania Szczypta miłości-Amanda Prowse
Tytuł:Szczypta miłości
Autor:Amanda Prowse
Wydawnictwo:Wydawnictwo kobiece
ISBN:978-83-65740-05-2
Okładka:miękka
Liczba stron:380
Moja ocena:5/6



Tej książki nie da się nie pokochać absolutną miłością

   O tej autorce niestety jeszcze nie słyszałam, aczkolwiek długo się nie zastanawiałam nad przeczytaniem tej powieści.Już sama okładka zachęca do jej przeczytania.Czy książka mnie zaciekawiła i mogę z czystym sumieniem ją Wam polecić?Zapraszam do recenzji:)
   Główna bohaterka Pru Plum to właścicielka piekarni Mayfair w Londynie.Codziennie zapach świeżego pieczywa i bułeczek przyciąga dużo klientów .Kobieta jest uosobieniem elegancji i dostojności.Idealny ubiór,fryzura i zapach świeżych perfum to jej nieodzowny element wyglądu.Pomimo dojrzałości nikt,by się nie spodziewał,że bohaterka ma sześćdziesiąt sześć lat.Jednak za perfekcyjnym wyglądem kryję się zagubiona kobieta,mająca z tylu głowy przeszłość niedająca mu spokoju.
Pru ma nadzieje,że jej sekrety nigdy nie wyjdą na świat dzienny.A gdy w jej życiu pojawi się miłość, wszystko zaczyna się komplikować.Czy tak się stanie?Tego nie zdradzę.
    Od pierwszych stron zauroczyłam się w jej powieści.Zatraciłam się w historii bohaterce.Z jednej strony pewna siebie kobieta odnosząca sukcesy z drugiej,zaś niepewna dojrzała kobieta zakładająca maskę udając inną osobę.
Fabuła książki w ciekawy sposób ukazuję ,że miłość w każdej chwili może zapukać do naszych drzwi.Nie ma znaczenia dojrzałość emocjonalna.Na każdym etapie naszego życia czasami warto zadbać o miłość pomimo wszystko.Jednym słowem książka wprowadza nas w inny świat.Polecam serdecznie.


Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu

Znalezione obrazy dla zapytania wydawnictwo kobiece

Najtwardsza stal-Scarlett Cole

Znalezione obrazy dla zapytania Najtwardsza stal-Scarlett Cole
Tytuł:Najtwardsza stal
Autor:Scarlett Cole
Wydawnictwo:Akurat
ISBN:978-83-287-0641-5
Cena katalogowa:34,90 zł
Okładka:miękka ze skrzydełkami
Liczba stron:350
Moja ocena:5/6



    Tatuaże są odzwierciedleniem naszej osobowości,są synonimem wyrażania prawdziwych emocji.Tatuaże są również symbolem naszej przeszłości.Przeszłość,którą chcemy zakryć pod artystycznym tatuażem i zacząć nowy etap w swoim życiu.Tak,właśnie było z główną bohaterom powieści ''Najtwardsza stal''. Zapraszam do recenzji.
   Harper Connelly to piękna kobieta,która kryję dość bolesną przeszłość na plecach.Została brutalnie naznaczona przez swojego byłego partnera będącego psychopatą i narkomanem.Naznaczcie jest tak silne w jej psychice,że chcę go jak najszybciej się pozbyć.Z pomoc przyjdzie jej Trent Andrews.
Trent właściciel salonu tatuaży w mieście uznawany jest za lokalnego celebrytę,kiedy przypadkowo poznaję piękną Harper,jego życie się zmienia.Z silnego i bezpretensjonalnego mężczyzny wychodzi wrażliwy facet.Trent poznając przeszłość dziewczyny ,chcę jej pomóc tak mocno,jak to tylko możliwe.
Trent zmierzy się z powierzonym zadaniem ,zaś Harper z bliskością,która jest dla niej trudna.Czy para poradzi sobie?Tego Wam nie zdradzę,musicie przeczytać sami.
     Tom pierwszy wprowadza nas w intrygującą powieść o przeraźliwej przeszłości,która sprawia,że odnajdujemy drugą osobę pozwalająca zacząć wszystko od nowa.Autorka stworzyła niewyobrażalnie ciekawą powieść,która potrafi zauroczyć od pierwszych stron.Już nie mogę doczekać się kolejnego tomu.Polecam serdecznie.


Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu

Znalezione obrazy dla zapytania wydawnictwo akurat

Przebudzenie Morfeusza-K.N Haner

Znalezione obrazy dla zapytania Przebudzenie Morfeusza-K.N Haner

Tytuł:Przebudzenie Morfeusza
Autor:K.N Haner
Wydawnictwo:HELION
ISBN:978-83-283-3205-8
Cena katalogowa:39,90 zł
Okładka:miękka ze skrzydełkami
Liczba stron:523
Moja ocena:3/6


    Z twórczością polskiej pisarki ,która ukrywa się pod pseudonimem.N Haner miałam styczność przy recenzowaniu jej debiutu Sny Morfeusza.Pióro autorki jest dość trudne, aczkolwiek z każdej z powieści znalazłam jakiś plus.Jak najbardziej daje szansę młodym polskim autorom.Teraz mam dla Was recenzje trzeciej części Przebudzenie Morfeusza.
    Gdy znika Adam,Cassandra jest zmuszona wieść normalne życie,na pozór silna bohaterka udaje dobrą minę do złej gry.tylko i wyłącznie dla swojego synka Tommego.Kobieta stara się zapomnieć o swojej miłości, jednak nagłe pojawienie się mężczyzny burzy jej prawie ułożony i spokojny świat.Czy czas jest w stanie uleczyć wszystkie cierpienia?Tego dowiedzieć się tylko i wyłącznie sięgając po powieść.
    Trzecią część czytałam dość długo,a cała trylogia ciągnęła mi się strasznie długo i ciesze się,że już mam ją za sobą.Z jednej strony powieść była ciekawa ,aczkolwiek autora niekoniecznie trafiła w moje gust.Fajnie,by było porównać twórczość autorki z inną powieścią niedotyczącej trylogii,niemniej jednak Wam zostawiam decyzję czy sięgnąć po powieść.


Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu


Znalezione obrazy dla zapytania wydawnictwo sensus

niedziela, 24 września 2017

Obsesja-Katarzyna Berenika Miszczuk

Znalezione obrazy dla zapytania Obsesja-Katarzyna Berenika Miszczuk
Tytuł:Obsesja
Autor:Katarzyna Berenika Miszczuk
Wydawnictwo:GRUPA WYDAWNICZA WOKSAL
Okładka:miękka
Liczba stron:396
Moja ocena:6/6!!!!!!!



   Obsesja w terminologii psychologii klinicznej oznacza uporczywe objawy, wyobrażenia wykonywanie działań ,które wykonujemy wbrew naszej woli.Obsesje ,są w stanie kierować naszym życiem prowadząc do czynów,które mogą mieć brutalne konsekwencje. Rodzai obsesji jest bardzo dużo, mogą one objawiać się na płaszczyźnie zdrowia, integracji z społeczeństwem czy też agresją.Rodzai jest dużo,a tym bardziej objaw ,które wykazują chorzy.Jednym z częstych obsesji jest nękanie drugiej osoby.I właśnie autorka w swojej fabule przedstawia schemat działania chorej osoby.
    Główna bohaterka to młoda lekarka psychiatry.Poznajemy ją w momencie, kiedy zaczyna nowy etap w swoim życiu tuż po rozwodzie.Lekarka zaczyna pracę w szpitalu na oddziale psychiatrycznym.Wydawać by się mogło,że jest to praca jej marzeniem,aczkolwiek po opisie mogło ,by się zdawać,że weszła lekarska rutyna.
Wokół dziewczyny zaczynają pojawiać się adoratorzy niczym grzyby po deszczu.Wraz z powodzeniem u płci przeciwnej ,lekarka zaczyna dostawać nietypowe liściki od wielbiciela.W międzyczasie w pracowniczej szatni odkrywa coś co sprawia,że bohaterka nie może zaznać spokoju.Kto stoi za obsesyjnym nękaniem?Uwierzcie mi będziecie w szoku! :)
   Książka od pierwszych stron przykuła moją uwagę. Bezgranicznie jestem oczarowana książka.Bardzo rzadko się zdarza,by jakakolwiek książka sprawiła,bym miała gęsią skórę na skórze przy czytaniu powieści.Z czystym sumieniem mogę powiedzieć,że jest to powieść mrożąca krew w żyłach.Każdy szczegół został odpowiednio dobrany.Tej książki nie da się po prostu nie lubić.Polecam serdecznie



Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu
 Znalezione obrazy dla zapytania GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL

Przebaczenie-VI Keeland

Znalezione obrazy dla zapytania Tytuł:Przebaczenie Autor:VI Keeland

Tytuł:Przebaczenie
Autor:VI Keeland
Wydawnictwo:Wydawnictwo kobiece
ISBN:978-83-65506-74-0
Okładka:miękka
Liczba stron:381
Moja ocena:5/6



    Gorący finał bestsellerowej trylogii najlepszych romansów sportowych VI Keeland


  Pióro VI Keeland jest mi dość dobrze znane.Czytałam wszystkie powieści i nie omieszkałam sięgnąć po kolejną. Twórczość VI Keeland kojarzy mi się z namiętnymi i gorącymi scena między bohaterami.Gra słów,która przyprawia o zawrót głowy.Poznajcie zatem historie Jaxa i Lily
     Jax Kinght to mega przystojny mężczyzna,który bierze udział,a walkach MMA.Mimo wysokiej aparycji Jax, chcę zaznać spokoju czuć się anonimowo, niestety przez swojego ojca polityka jest,to niemożliwe.Tylko w Nowym Yorku czuję się swobodnie.W ciele umięśnionego faceta kryję się jednak wrażliwość i chęć poczucia się wyjątkowym.Kiedy przypadkowo poznaje Lily,całe jego życie zmienia się o sto osiemdziesiąt stopni.
Lily to młoda dziewczyna ,która dopiero,co uporała się ze śmiercią swojego ojca legendarnego zawodnika MMA.Po ojcu odziedziczyła sieć klubów,jednak jej największą pasją jest rysowanie.Kiedy w jej siłowni pojawia się Jax, wszystko zaczyna,być jasne,że mężczyzna na pewno nie jest jej obojętny.
    Przebaczenie to pikantny erotyk.Na pozór zwykła powieść jednak zawiera w sobie tematy,które są bardzo ,ważne dzięki czemu powieść. staje się ciekawsza.Ma to coś w sobie.Sama bohaterka urzekła mnie od pierwszych stron.Lily mająca swoje marzenia i świat w ,którym żyła,na siłę nie potrzebowała mężczyzny.Znała swoją wartość,ale również apodyktyczność mężczyzn dzięki pracy w siłowni.Na siłę nie szukała tego jedynego.Swoją skromnością podbiła serce Jaxa.
Cenie sobie Keeland za to,że potrafi słowami wgłębić się w emocje czytelnika.Nie skupia się tylko wyłącznie na fizyczności bohaterów, bo takie są romanse.Łączy dobry styl i ciekawą fabułę w coś naprawdę pięknego.Polecam serdecznie

Za egzemplarz recenzencki dziękuje wydawnictwu


Znalezione obrazy dla zapytania wydawnictwo kobiece

wtorek, 5 września 2017

BOWLELOVE -Dawid Bez


Tytuł:BOWLELOVE
Autor:Dawid Bez
Wydawnictwo:Buchman
ISBN:978-83-280-4603-0
Okładka:miękka
Cena katalogowa 39,99
Liczba stron:186
Moja ocena:5/6

BOWLOVE to już trzeciapo SAŁATLKOVE i ŚNIADANLOVE kulinarna propozycja Davida Beza.



     Zdrowe odżywianie od pewnego czasu jest na topie. Zewsząd wołają do nas slogany o zdrowym odżywianiu i bycie fit.Nie ma w tym nic złego,ale by zadbać o swoje ciało i zdrowie trzeba wiedzieć jak to zrobić.Z pomocą przychodzi nam David Bez.
    David Bez to popularny bloger kulinarny oraz właścicielem restauracji w Londynie-Neal's Yard.Jest osobą ,która w swojej kuchni najbardziej ceni zdrową i jak najmniej przetworzoną żywność.Prosto,zdrowo i szybko to kluczowe aspekty książki.
     Przepisy, jakie autor nam proponuję to dania Bowl Food jedzenie w miskach.Jest to bardzo prosty sposób przygotowania posiłków niezależnie czy jest to śniadanie,obiad czy kolacja.Nic nas nie ogranicza jedynie nasza wyobraźnia.
Miski opierają się na 6 składnikach baza,warzywa,białka,topingi,świeże zioła i płyn, Brzmi skomplikowanie,ale na pozór jest to bardzo proste.Zawarte w książce przepisy nam w tym bardzo mocno ułatwiają.
   Zasadą,którą kieruję się autor kulinarny, jest dość ciekawa i z chęcią ją wypróbuję.Książka jest dopracowana w stu procentach, każdy szczegół jest przemyślany.Dużą uwagę zwróciłam na ilustrację,które kuszą czytelnika do gotowania,a przede wszystkim do wykonania kroku w stronę zdrowego trybu życia.Zachęcam serdecznie do sięgnięcia po poradnik kulinarny.


Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu

Znalezione obrazy dla zapytania buchmann