wtorek, 7 listopada 2017

Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu-Olia Hercules

Znalezione obrazy dla zapytania Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu-Olia Hercules
Tytuł:Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Autor:Olia Hercules
Wydawnictwo:gwfoksal
Okładka:twarda+zdjęcia
Liczba stron:238
Cena katalogowa:59,99 zł
Moja ocena:5/6



Po długich zimowych miesiącach nic nie smakuję tak dobrze jak pierwsze nowalijki,świeże zioła,czy słodki ogórek.

   Przychodzę do Was z kolejną recenzją książki,którą powinien sięgnąć każdy sympatyk kuchni gruzińskiej lub osoba ,która chcę poszerzyć swoje horyzonty.
      Kuchnia gruzińska,co dla niektórych może wydawać się kuchnią ciężko strawną.Podstawą tego regionu na pewno Chinkali, chaczapuri i churchele. 





Cała filozofia kuchni gruzińskiej opiera się na darach natur czyli mięsa i plony z wiejskich pół.Duża część potraw nie miałaby specyficznego smaku, gdyby nie podstawa przypraw Adżiki czy też Tkemali.








Zapoznając się z regionalną kuchnią, poznajemy sposób przyrządzenia min:charczo, czyli forma gęstego gulaszu,Mcwadi gruzińskie szaszłyki i wiele innych pysznych i prostych dań ,które warto spróbować.






 


Dla mnie przygoda po kulinarnej Gruzji była czymś wyjątkowym.Zdjęcia umieszczone w książkę powodują wrażenie bycia w tym kraju i czucie każdym zmysłem wyjątkowość potraw i miejsc. Zdecydowanie w Gruzji można zakochać się poprzez książkę.Zdecydowanie polecam.



Za egzemplarz recenzencki dziękuję wydawnictwu



Znalezione obrazy dla zapytania WAB

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza